Uw keuze:

Mary

Nails

In de studio worden vakkundige behandelingen gegeven in verschillende nagel- en handtechnieken. Als nagelstyliste adviseer ik, afhankelijk van iemands gewoonte of levensstijl, welke behandelingen het best kunnen worden toegepast. Bij deze behandelingen wordt erg op kwaliteit gelet, waarbij op de verrichte werk­zaamheden volledig garantie wordt gegeven. Dat hierbij ook met kwaliteitsproducten wordt gewerkt, is vanzelf sprekend. Verder geef ik uitleg over verschillende mogelijkheden, zoals:


Nagelverlenging

Door middel van een nageltip die halverwege de natuurlijke nagel aangebracht wordt, wordt de nagel verlengd. Deze tip wordt blind weggevijld met de natuurlijke nagel, zodat de overgang onzichtbaar wordt. Hierover komt een product dat de reeds gevormde nagel verstevigt. Mijn specialisatie is de Volmodellagetechniek, waarbij gewerkt kan worden met òf acryl òf gel op sjabloon.

Bij acryl is sprake van een drie-balletjes methode. Hierbij wordt gewerkt met liquid en poeder(s), namelijk een naturel en/of een roze poeder. Wordt witte poeder gebruikt om een wit randje te maken, dan spreken we van French manicure. We concentreren ons op drie verschillende ‘zones’ die worden gemaakt: de vrije rand (1), het stresspunt en de C-curve (2) en de aansluiting aan de nagelriem (3). Om de poeder uit te harden werken we met een liquid. Voordelen van acryl is het meest natuurlijke resultaat, steviger, dunner en bij gebruik van een goede nagelriemolie worden deze ook flexibel. Ook glasnagels zijn mogelijk.

Bij gel is sprake van een drie-fase bouwgel. Dit houdt in dat de versteviging in 3 stappen wordt opgebouwd.

Stap 1: aanbrengen hechtingslaag.
Stap 2: een opbouwende, verstevigende laag.
Stap 3: een beschermende afwerkinglaag.

De gel is roze doorzichtig van kleur, zodat deze de kleur van de natuurlijke nagel krijgt en niet opvalt als de gelverharding uitgroeit. Deze gel heeft als eigenschap, dat na uitharding de nagels nog een bepaalde flexibiliteit te houden, zodat het veelvuldig stoten goed opgevangen kan worden.


Nagelversteviging

Als men niet tevreden is over de stevigheid van de natuurlijke nagel en men geen verlenging wil, kan de natuurlijke nagel versterkt worden met een acryl- of gellaag. Zo kunnen alle nagels mooi op lengte blijven en mocht er ooit een nagel breken, dan kan daar meteen een verlenging op gemaakt worden, zodat alle nagels weer even lang zijn.


Hand- en nagelverzorging

Verzorging van handen en de natuurlijke nagels Een belangrijk onderdeel in de behandelingsmethoden is de manicurebehandeling. Hierbij wordt de nadruk gelegd op de conditie, versteviging en het onderhoud van de natuurlijke nagel en de huid er omheen. Deze behandeling kan uitgebreid worden met een handpeeling en/of handmasker; ook met paraffine-handpakkingen, welke een diepe en langdurige voeding aan de handen geven.

Nagelbijters
Veel vrouwen, maar zeker ook mannen bijten hun nagels af. Soms zo ver, dat er bijna geen nagel meer overblijft. Ook dit probleem kan verholpen worden. Hier wordt dan met een kunstnageltechniek gewerkt. Afhankelijk van de mate waarin de nagel is weggebeten, wordt er een bepaalde behandelingsmethode geadviseerd. Nagelbijters die in mijn studio onder behandeling zijn, krijgen alle aandacht en begeleiding om er vanaf te komen.